VIZSGÁLAT: A RÉGI PARK

2018.06.11

Mi okozta az eredeti Jurassic Park bukását? Kapzsi szándékok és aljas tevékenységek pusztították el a teremtés jövőjét. Itt, a DPG-nél azt gondoljuk, hogy azok, akik nem tanultak a történelemből, most ugyanazokat a hibákat ismétlik meg. Ezt szem előtt tartva tanulmányoztuk az 1993-as eseményt, valamint az InGen tevékenységét, hogy leellenőrizzük és feltárjuk a parkot körülvevő tényeket.

A tájékoztatás minimális volt, a részleteket szándékosan eltorzították, és hazudtak a nyilvánosságnak, eddig...

Az ellentmondásos 1993-as incidenst az InGen szőnyeg alá söpörte, és hagyta elfeledni az ezt követő években. A szigeten maradt dinoszauruszokat magukra hagyták, az áldozatok családtagjai pedig állítólag rengeteg pénzt kaptak, és a parkot körülvevő összes információ rejtve maradt.

Mi is történt? 1993-ban egy Dennis Nedry nevű, az InGen alkalmazásában álló számítógép-programozó, állítólag szabotálta a Jurassic Park biztonsági rendszereit, hogy dinoszaurusz embriókat lopva a fekete piacon vagy egy rivális cégnek eladja azokat. Ez egy olyan katasztrófát eredményezett, amely nem csak a parkot pusztította el, hanem emberéletekbe is került, és az InGen embrionális könyvtárát is pusztulni hagyták.

Az incidensre vonatkozó elméleteket és találgatásokat azután sem tárták fel, hogy Dr. Ian Malcolm egy 1995-ös televíziós interjúban nyilvánosságra hozott számos érzékeny információt az 1993-as eseményekről. Az InGen hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy Dr. Malcolm állításait elferdítse, és őt befeketítsék. A vállalat számos interjút publikált a cég képviselőjével, Peter Ludlow-val. Ludlow éveken át tartó ügyvédi tapasztalatait felhasználva találta meg a kiskapukat, félretájékoztatott, és megvesztegetéssel óvta meg a maga és a cég jó hírnevét. Costa Rica biztonságos turisztikai paradicsomként való megőrzése érdekében costa ricai tisztviselők hozzájárultak az InGen fedezéséhez, és nyilatkozatokat is adtak ki: "John Hammond és az InGen munkája és a genetikai kutatások terén ökológiai védelem alatt állnak. Nincs bizonyíték, vagy hiteles információ, hogy dinoszauruszok léteznének és élnének". Végső soron mesterkedéseik célt értek. A közvélemény meggyőzőtt arról, hogy az excentrikus matematikus hazudik, és hogy az InGen nem felelős semmilyen genetikai program során elkövetett jogsértésekért. A Jurassic Park-ot hoax-nak minősítették és a közvélemény továbblépett.

Természetesen Ludlow gondosan felépített mellébeszélése 1997-ben kipattant, amikor egy Tyrannosaurus szabadult rá San Diego városára. Ezúttal már a nyilvánosság előtt követelték az igazságot, és az InGen tulajdonában lévő szigeteket felügyeletét követelték. Mégis, hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy a bizonyítékok felszínre kerüljenek, amelyek felfedik az eredeti tragédia igazi mozgatórugóit.

[Az InGen emberei által okozott károkról és az InGen által a szigeten hátrahagyott InGen Dinosaur Information - InGen Dinoszaurusz Informácók, útmutató napvilágott látott JUR@55!_H@K3R-nek köszönhetően.]

Ugorjunk előre a Masrani Global felbukkanásáig. Nézzük meg, ők hogyan kezelték az 1993-as eseményt. Alapítónk számos lenyűgöző belső információval rendelkezik arról, és ezen friss információk a kulisszák mögé vezet minket.

Amikor megkezdték a Jurassic World építését, a Masrani Global megpróbálta eltemetni a Jurassic Park maradványait. A cég alkalmazottai azonban megesküdtek, hogy az eredeti szórakoztató parkot a nyilvánosság elé tárják. Simon Masrani azonban úgy döntött, hogy megőrzi, mintegy Hammond eredeti víziójának mementójaként, a régi Jurassic Park kapuit valóban megőrzik, és ezzel fehér lapot nyitnak a park reinkarnációja előtt.

A cég úgy tervezte, hogy számos, a régi park maradványait érintő túrát szervez, köztük egy pörgőgömb utat a régi látogatóközpont mögött. Azonban, amikor a Jurassic World 2005-ben megnyílt, a Masrani Global-nak úgy vélték, hogy a visszatekintés - egy balul elsült üzleti vállalkozásra - rossz ómen lenne. A cég hamar nyereségessé vált, és a régi park hátramaradt szerkezeteit egy elzárt területre gyűjtötték vagy szétbontották.

Bár a bizonyítékok arra utalnak, hogy a Jurassic Park-szabotőr valaki másnak dolgozott, itt a DPG-nél úgy véljük, hogy nem dolgozott egyedül. Amikor valami a nagy vagyon megszerzésével kecsegtet, hatalmas erők képesek mozdulni. Nyilvánvalónak tűnhet, hogy a dinoszauruszokért, főleg a Jurassic World-ben történt események után, valakinek figyelnie kellene rájuk, de ki figyeli a cégeket? Ha meg akarjuk védeni ezeket az állatokat, miután megmentettük őket a Mt. Sibo árnyékából egy biztonságos területen valahol a világban, biztosítanunk kell a biztonságukért felelős embereket, és a DPG minden egyes tagját, hogy az árulás első jelére reagáljunk. Ezúttal az információkat nem temethetjük el, hanem nyíltan kell kezelnünk őket. Végtére is, a kapzsiság időtlen. Nem csak a vulkán jelentette veszély fenyegeti a dinók kipusztulását - egyetlen félrevezetett ember is okozhatja azt. Vagy egy nagyobb erő, amely eddig rejtve maradt, és zsinóron rángatja az események szereplőit.

Ez a mi világunk. Ezek a teremtmények a mi felelősségünk. Szóval, regisztrálj még ma, és mentsd meg ezeket a csodálatos dinoszauruszokat!